Skip to content

Vragen?

De coöperatie

Waar vind ik mijn coöperantennummer?

Het nummer vind je op het certificaat dat je kreeg na de aankoop van aandelen. Heb je geen certificaat? Vraag het ons via hello@neibo.be.

Een professioneel abonnement bij Neibo

Een abonnement nemen op naam van je vennootschap lukt zonder problemen. Laat tijdens je bestelling de gegevens van je onderneming achter en wij zorgen voor de rest. Je zal de facturen ontvangen met vermelding van je btw-nummer.

Wil je je vennootschap aansluiten bij Neibo door aandelen te kopen? Prima! Hiervoor hebben we de aandelen type “B”. Contacteer ons via hello@neibo.be om de exacte procedure te kennen.

Meer aandelen = meer korting?

Bij Neibo kiezen we voor democratie doorheen de coöperatie. Of je nu een of honderd aandelen hebt: je geniet dezelfde korting. Deze korting stijgt wel samen met het aantal abonnees. Per nieuw duizendtal krijg je 1% extra korting (tot maximaal 10%). Hoe meer mensen je overtuigt om over te stappen, hoe goedkoper je abonnement!

Hoe geniet ik van de coöperantenkorting

Elke maand kijken wij na of iedere coöperant/coöperante correct is gemarkeerd in de app/facturatie. We doen dit voor het versturen van de eerste factuur.

Ben je dus coöperant/coöperante en bestelde je een abonnement? Dan betaal je eerst de abonnementsprijs zonder de korting. Dit bedrag gebruiken we om je eerste factuur mee te betalen. Die factuur zal wel de korting bevatten waardoor je vanaf het begin geniet van de korting.

Tot vijf gebruikers mogen gebruikmaken van de korting van een enkele coöperant/coöperante.

Wat doet Neibo met mijn investering

We gebruiken je investering voor de dagelijkse werking en ontwikkeling van de coöperatie. Als we het geld niet meteen gebruiken, storten we het op onze spaarrekening bij Triodos!

Al onze uitgaven leggen we voor aan de coöperanten tijdens de algemene vergadering. Zij moeten ze goedkeuren.

Waar komt de naam Neibo vandaan?

Neibo is afkomstig van het Engelse woord “neighbour” dat buur betekent. Met andere woorden: je operator als een vertrouwde en nabije partner. Een bekend gezicht die je helpt waar nodig.

Het project is een initiatief van Quentin Verstappen, een sociale ondernemer uit Brussel. De coöperatie is in mei 2018 opgestart ging van start na een succesvolle crowdfundingcampagne.

Wat maakt Neibo anders dan andere operatoren?

Neibo lijkt op andere operatoren op het vlak van de diensten die ze aanbiedt (data, bellen, SMS), maar onderscheidt zich in het doel. De coöperatie Neibo is in handen van zijn abonnees. Het zijn zij die beslissen over de strategische richtingen en de herverdeling van de winsten. Als Neibo goed werkt zijn het de coöperanten die de winnaars zullen zijn. Ook andere projecten die streven naar een meer gelijke wereld zullen er baat bij hebben, aangezien we een deel van onze winst in hun zullen investeren.

Moet ik coöperant zijn om klant te worden

Nee, onze abonnementen zijn er voor iedereen!

Als coöperant geef je ons nog net dat extra zetje en geniet je zelf van een korting op je abonnement en van medezeggenschap in de coöperatie.

Mag een minderjarig coöperant worden

Ja, al moet een meerderjarig persoon in naam van de minderjarige zich ontfermen over de aankoop van de aandelen (betaling, administratie). Ook vertegenwoordigt de meerderjarige de minderjarige op de algemene vergadering waar we stemmen over de belangrijke beslissingen.

Als de minderjarige coöperant wenst te stoppen als coöperant, moet de meerderjarige vertegenwoordiger een akkoord van het vredegerecht verkrijgen. Deze maatregel is in het leven geroepen voor de bescherming van de goederen van minderjarigen (artikel X van het burgerlijk wetboek).

Wat is het minimum en maximum bedrag om te investeren

Vanaf 20 euro sluit je je aan bij Neibo. Er is een maximum van vijfduizend euro wat zich vertaald in tweehonderd aandelen.

De crowdfunding-campagne van Neibo is een openbare aanbieding gericht aan het Belgische publiek. De openbare aanbieding is begrensd op een maximaal bedrag van 500 000 euro per 12 maanden en op een bedrag van 5000 euro per coöperant, en geniet een uitzondering op de plicht om een prospectus te moeten publiceren. De openbare aanbieding van Neibo is gestart op 25/05/2018 en is niet beperkt in tijd.

Geen antwoord op je vraag gevonden?