VoLTE & VoWifi bij Neibo

Volte & Vowifi chez Neibo

Goed nieuws: VoLTE & VoWiFi zijn beschikbaar bij Neibo!

Maar wat is het? Lees even mee om te weten wat het is en hoe je het gebruikt.

VoWifi

VoWiFi staat voor Voice over Wifi. Dit betekent dat je belt en sms’t via een wifi-netwerk.

Wat is het voordeel?

  • De trefzekerheid van het netwerk verhoogt. Had je voorheen een slecht bereik, dan lost deze technologie het allicht op. Ideaal voor wie in een goed geïsoleerd gebouw zit, of zich bevindt in een zone met minder bereik.
  • Je betaalt hiervoor niets extra: je belminuten via VoWiFi gaan van je normale belminuten af. Bel je internationaal of naar een premiumnummer, dan volg je de specifieke tarieven hiervoor.
  • Uiteraard moet je wel verbonden zijn met een wifi netwerk, anders lukt het niet.

VoLTE

VoLTE (Voice over LTE) betekent bellen via LTE (4G).

Wat is het voordeel?

  • De geluidskwaliteit van de oproepen is beter.
  • Je surfkwaliteit is niet meer gehinderd door een oproep. Voordien schakelde je toestel naar 3G wanneer je een oproep kreeg tijdens het surfen. Dat is nu niet meer het geval. Ideaal wanneer je iets wil opzoeken tijdens het voeren van een gesprek.
  • VoLTE kent geen extra kosten. Zoals bij VoWiFi gaan de belminuten af van je beschikbare minuten. Voor de oproep gebruik je dus enkel belminuten.

Hoe gebruik ik het?

Het overgrote deel van de smartphones bezit de technologie.

Bij sommige apparaten moet je de optie VoLTE en VoWiFi handmatig instellen. Zoek dit op in de handleiding van je toestel of op de website van de maker.

Om alles goed te zetten is het misschien nodig je toestel herop te starten of de vliegtuigmodus aan en uit te zetten. Nadien ben je vertrekkensklaar en glashelder te horen via dit nieuwste snufje!


Neibo