First slide

Een coöperatie is een democratisch bedrijfsmodel tussen een persoon en een organisatie.

Er is een wederzijds duurzaam engagement tussen de coöperatie en haar leden (=coöperanten).

Slide 3

Iedereen kan coöperant worden. De coöperanten bezitten elk een deel van de coöperatie. Zij zijn aandeelhouders van de organisatie en kunnen deelnemen aan de ontwikkeling ervan.

Slide 4

Als coöperant bij Neibo krijg je een stem binnen de coöperatie. Je stemt mee tijdens de algemene vergadering (niet verplicht) en je krijgt de kans om samen met ons allen de organisaties te kiezen waar Neibo een deel van haar winst zal injecteren. Je kiest dus mee welke duurzame, ethische en lokale projecten Neibo zal steunen. 

Slide 5

Eens Neibo winst maakt, zal je hier mee van profiteren door een dividend en/of korting. Je zal ook meebeslissen over de projecten die Neibo wil steunen met haar winst.

Slide 6

Coöperant zijn betekent deel uitmaken van een burgerinitiatief dat streeft naar een gelijkere samenleving!

MVNO

 

Hoe werkt een mobiele virtuele operator?

Neibo is een mobiele virtuele netwerkoperator (MVNO). Dat betekent dat Neibo zijn diensten aanbiedt door antennes van een andere operator te huren. In ons geval van Orange Belgium.

Bekijk het schema hiernaast om het concept van zo'n virtuele operator beter te begrijpen. Handig om weten is dat er drie soorten operators zijn: MNO's, MVNE's en MVNO's. 

Samengevat huurt een MVNO software van een MVNE. Met die software kan de MVNO haar commerciële activiteiten beheren. Daarnaast koopt de MVNO belminuten/data van een MNO om aan haar eigen klanten te aan te bieden.