First slide

Een coöperatie is een democratisch businessmodel tussen een individu en een organisatie.

Een wederzijds, duurzaam engagement ontstaat tussen de coöperatie en haar leden (=coöperanten).

Slide 3

Iedereen kan coöperant worden. De coöperanten bezitten elk een gedeelte van de coöperatie. Zij zijn aandeelhouders van de organisatie en kunnen deelnemen aan de ontwikkeling ervan.

Slide 4

Als coöperant bij Neibo krijg je een stem binnen de coöperatie. Je kan mee stemmen tijdens de algemene vergadering en je krijgt de kans om samen met ons allen de organisaties te kiezen waar Neibo een deel van haar winst zal injecteren. Je kiest dus mee welke duurzame, ethische en lokale projecten Neibo zal steunen. 

Slide 5

Eens Neibo winst maakt, zal je hier mee van profiteren door een dividend en/of korting. Je zal ook meebeslissen over de projecten die Neibo wil steunen met haar winst.

Slide 6

Coöperant zijn betekent deel uitmaken van een burgerinitiatief dat streeft naar een gelijkere samenleving!

MVNO

 

Hoe werkt een mobiele virtuele operator?

Neibo is een mobiele virtuele operator. Dat betekent dat Neibo zijn diensten aanbiedt door het huren van antennes van een andere operator. In ons geval van Orange Belgium.

Om het concept van een virtueel operator beter te kunnen begrijpen kan je het schema hiernaast bekijken. Handig om weten is dat er drie soorten operators zijn: MNO's, MVNE's en MVNO's. 

Samengevat huurt een MVNO software van een MVNE die haar toelaat om commerciële activiteiten te beheren. Daarnaast koopt ze belminuten/data van een MNO om aan haar eigen klanten te kunnen aanbieden.