Eerste digitale algemene vergadering een succes!

Assemblée Générale de Neibo 2020

Neibo organiseerde voor het eerst haar algemene vergadering digitaal, en met succes! Tweehonderd coöperanten brachten hun stem uit via het internet. Een record! 

Uitzonderlijke tijden vragen uitzonderlijke oplossingen. Door de Covid-19 maatregelen was het voor ons onmogelijk om de algemene vergadering fysiek te laten doorgaan. 

Daarom kozen we voor een digitale oplossing via het Belgische digitale stemplatform: General Meeting.

Op het platform kon elke deelnemer de agenda bekijken, de bijhorende documenten raadplegen en vragen stellen. Ter verduidelijking voegden we enkele verklarende filmpjes toe. Na het bekijken en doornemen van de informatie konden de coöperanten overgaan tot het stemmen. Nadien was het mogelijk om op eenvoudige wijze een certificaat als bewijs van stemming te downloaden. 

De digitale aanpak zorgde voor een meerwaarde doordat zowel de toegankelijkheid als de participatie duidelijk stegen. De coöperatie bestaat uit leden uit alle hoeken van België, het vergroten van de toegankelijkheid is dus erg belangrijk. Daarom zullen we zeker bekijken of we de digitale oplossing in combinatie met een fysiek samenkomen kunnen blijven gebruiken. 

Een verzameling van de meest gestelde vragen en antwoorden kan u hier vinden. 

We bedanken alle coöperanten voor hun inzet en bijdrage en hopen hun over enkele weken als klanten van het Neibo netwerk te begroeten!