Achtergrondnota over Covid-19

covid19

Beeld CDC. Alissa Eckert, MS. Dan Higgins, MAM, publiek domein

Beste,

In de huidige context en rekening houdend met de federale maatregelen heeft Neibo haar werking aangepast om de continuïteit van het project te waarborgen. 
We bevorderen telewerken en virtueel vergaderingen om te kunnen blijven werken aan de technische ontwikkeling!

Hieronder vindt u meer informatie over de impact van Covid-19 op het project.

Testfases uitgesteld

Als gevolg van Covid-19 werden de testfases uitgesteld . Operatoren, waaronder Orange, zijn door de pandemie indirect getroffen. Laurent Bataille, manager van Effortel, legt uit: 

"Het gebruik van het netwerk is sinds het begin van de coronamaatregelen intensiever geweest. De operatoren moeten er absoluut voor zorgen dat hun netwerk goed functioneert zodat de klanten zonder enig probleem kunnen communiceren. Bijgevolg worden eventuele wijzigingen aan het netwerk tijdelijk geblokkeerd om een stabiel netwerk te behouden en te garanderen".

Concreet betekent dit dat onze tests op pauze staan en dat we zullen moeten wachten voordat we ze opnieuw kunnen starten. Orange is de enige leverancier waarmee we een vertraging ervaren.

Algemene vergadering uitgesteld

Net als vele andere coöperaties zou Neibo deze zomer zijn Algemene Vergadering houden. We hebben de afgelopen maanden in onzekerheid doorgebracht en hebben de coronamaatregelen steeds minutieus opgevolgd. 

Op 9 april heeft de federale regering een koninklijk besluit uitgevaardigd dat voorziet in een uitzonderlijk uitstel van 10 weken voor de algemene vergaderingen van coöperaties die tussen maart en juni zouden worden gehouden.

De Algemene Vergadering van Neibo is daarom uitgesteld tot zaterdag 29 augustus 2020

Het Neibo team